FAZ: Ο Τσίπρας φοβάται ότι στο τέλος Μαρτίου τελειώνουν τα λεφτά

15.3.15


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Οι Έλληνες κατά συνέπεια πιθανόν πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου να μην καταβληθούν στο ακέραιο στα τέλη του Μαρτίου, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε διευκρινίζει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες του όταν συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν προχθές Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας «χρειάζεται επειγόντως χρήματα», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα. «Για αυτό, θα πρέπει να πείσει το Eurogroup (το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης) και την ΕΚΤ (την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για την βούλησή του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις», και μάλιστα «την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση και τα ελληνικά ΜΜΕ την αρνούνται, από τη στιγμή που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξοδεύει τον χρόνο του προσπαθώντας να βαφτίσει το κρέας ψάρι ενώ θα μπορούσε ήδη να έχει αρχίσει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό την κρισιμότητα των περιστάσεων. Δεν θα γεννήσει λεφτά ο αρρωστημένος εθνικισμός των τελευταίων εβδομάδων.