«Η Ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο εξαιτίας των κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα»

18.3.15


Συνεχίζει να...γοητεύει το διεθνές ακροατήριο ο θίασος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αυτή φορά κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «κλόουν» από οικονομική αναλυτή.

«Ένας υπουργός Οικονομικών που ποζάρει για το Paris Match όταν δεν γράφει στο blog ή στο twitter. Ένας πρωθυπουργός που με οργισμένο ύφος απαιτεί αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των Ναζί και κάνει μαθήματα στους Γερμανούς για το παρελθόν τους. Αυτό το δίδυμο που είναι επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας, οι Γ. Βαρουφάκης και Αλ. Τσίπρας, διασκεδάζουν τα παγκόσμια ΜΜΕ», σχολιάζει σε άρθρο του στο marketwatch ο Matthew Lynn.

Όπως υποστηρίζει, όσο διασκεδαστικοί και αν είναι, δεν θα τους ήθελε κανείς να κρατούν στα χέρια τους την σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει να ανακάμπτει, και η έναρξη του QE από την ΕΚΤ θα δώσει κάποιο επιπλέον momentum. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Ελλάδα.

«Είναι διαρκώς σε κίνδυνο εξαιτίας των ερασιτεχνισμών της ελληνικής κυβέρνησης. Κανένας από την ανώτερη διοίκηση δεν έχει κάποια εμπειρία στη διοίκηση ή είχε κάποια στιγμή κάποιου είδους σοβαρή δουλειά», αναφέρει ο Lynn.

Περισσότερα στα ελληνικά στο Capital.gr και ολόκληρο το άρθρο στο Marketwatch.