Η πιο αντιπροσωπευτική φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη

13.3.15


Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγο του να ζουν μια ζωή που απέχει κάπως από την ιδέα του «λιτού βίου» που ο υπουργός Οικονομικών εισήγαγε στα δημόσια πράγματα.

Αν και χαίρομαι που αρκετοί πλέον κατάλαβαν με ποιον έχουμε να κάνουμε, οφείλω να ομολογήσω ότι η συγκεκριμένη φωτογράφιση δεν με εκπλήσσει και αντιθέτως τη θεωρώ απόλυτα αντιπροσωπευτική της κοσμοθεωρίας του υπουργού Οικονομικών.

Έχει γίνει σαφές εδώ και πολύ καιρό ότι ο Βαρουφάκης ζει τον μύθο του εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων και προσπαθεί να απολαύσει κάθε στιγμή της δημοσιότητας περνώντας όσες περισσότερες ώρες μπορεί μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα.

Ο άνθρωπος αυτός είναι από την πρώτη στιγμή εκτός τόπου και χρόνου καθώς δεν δείχνει να θεωρεί ότι δουλειά του είναι να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά αλλά αντιθέτως δείχνει να νιώθει κάτι σαν ιεραπόστολος που θα βοηθήσει όλη την υπόλοιπη Ευρώπη να δει το φως το αληθινό, μια Μαρία Αντουανέτα που καλεί τον κόσμο να φάει «αξιοπρέπεια» αν δεν έχει ψωμί.

Δυστυχώς, το κόστος για τη χώρα είναι τεράστιο και κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερο.