Κεντρικός τραπεζίτης Βελγίου: Οι Έλληνες θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις

7.3.15


Οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», δήλωσε ο Λουκ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου, μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd. Ο ελληνικός λαός «θα καταλάβει γρήγορα πως έχει εξαπατηθεί από κάλπικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε.

Στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ο κ. Κοέν προειδοποίησε πως χωρίς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αποπληρωμή του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα.

«Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος [...] Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα αν οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε.

Αναλυτικά στο ΣΚΑΙ. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι το πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος συνειδητοποίησης της εξαπάτησης για την ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως για την ίδια την ελληνική Δημοκρατία.