Μετά και τη δήλωση Παρασκευόπουλου: Συγκλονιστικά ανόητοι ή έχουν κάνει την επιλογή της δραχμής;

11.3.15


Είναι τόσα πολλά τα απίθανα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα που πλέον υπάρχουν μονάχα δυο εξηγήσεις που να δικαιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Είτε είναι φοβερά ερασιτέχνες είτε μας πάνε συνειδητά στη δραχμή.

Απόψε το ποτήρι της ανευθυνότητας ξεχείλισε. Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος:
Ευθεία προειδοποιητική βολή στην Γερμανία εκτόξευσε η κυβέρνηση κατά την συζήτηση στην Βουλή του θέματος των αποζημιώσεων από τις ναζιστικές θηριωδίες των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων την περίοδο 1941-1944.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι προτίθεται να υπογράψει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με αυτό τον τρόπο να ανάψει το «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας.
Πρόσθεσε ωστόσο πως η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από «την πολυπλοκότητα της υπόθεσης» αλλά και από ζητήματα ευρύτερων «εθνικών διαστάσεων». Πάντως, εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει επιθετικά τότε δεν αποκλείεται να έχουμε κατάσχεση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Γκαίτε!
Δεν νομίζω να χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στις διεθνείς σχέσεις ή περισπούδαστος αναλυτής για να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ παίζει η κυβέρνηση με τη φωτιά και πόσο δικαιολογημένη θα είναι μια οργισμένη αντίδραση της Γερμανίας. Δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας απειλής μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μια εκδοχή είναι ότι όλα αυτά γίνονται γιατί έχουμε μια κακή κυβέρνηση που στελεχώνεται από άσχετους και ερασιτέχνες οι οποίοι τη διαλύουν λόγω ανικανότητας. Αυτό δυστυχώς είναι το καλό σενάριο και πιστεύω ότι προς το παρόν είναι το επικρατέστερο.

Το κακό σενάριο όμως είναι ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ώστε να παρουσιαστεί η επιλογή της δραχμής ως μια «αναγκαστική» λύση από μια «περήφανη» κυβέρνηση η οποία και καλά εκδιώχθηκε από την Ευρωζώνη παρόλο που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει.

Όπως και να έχει, τις τύχες της χώρας έχουν αναλάβει για ακόμα μια φορά άνθρωποι που αρνούνται πεισματικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.