Μόντι: Πολύ καλύτερα τα πράγματα για όλη την Ευρωζώνη εκτός της Ελλάδας

11.3.15


«Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια εξαντλείται», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Και μπορεί η κατάσταση για το σύνολο της Ευρωζώνης να είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε μια δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεση της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια, ίσως με μια γνήσια ελπίδα και διάθεση να αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη, τελειώνει», δήλωσε ο Ιταλός οικονομολόγος. Προσέθεσε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνειδητοποιήσει ότι ίσως μια μέρα από μία θέση ισχύος να προσπαθήσει να αλλάξει την πολιτική στρατηγική στην Ευρώπη. Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να συμμορφωθεί».

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριο Μόντι υπήρξε ένας ήπιος πρωθυπουργός που κράτησε τη χώρα του όρθια χωρίς να ταυτιστεί με την αυστηρή λιτότητα που πάντοτε προτείνει ως λύση το Βερολίνο.

Είναι γνώστης του ελληνικού προβλήματος και των ιδιαιτεροτήτων του ευρωπαϊκού Νότου γι' αυτό και η σημερινή του δήλωση οφείλει να μας προβληματίσει πολύ περισσότερο από τη μέση απαισιόδοξη δήλωση ενός Γερμανού πολιτικού.

3 σχόλια:

 1. Αφου η κατασταση είναι πολύ καλύτερη γιατι σε ολη την ευρωζωνη υπάρχει υφεση, απολήθωρισμός, ανεργια στα υψη και τεραστιο χρεος, ιδιαιτερα σε χωρες της περιφερειας και του Νότου.


  Ακομα γιατι σε Ισπανια προηγούνατι οι Podemos, στην Ιρλανδια το Σιν Φειν, στην Ιταλία Λεγκα του Βορρα -Γκριλλο, Γαλλία η Λεπεν κ.α.; δλαδη αλλαζει το πολιτικο σκηνικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμιά απάτη το λεφτά υπάρχουν. Απάτη είναι τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια που από μια πρόταση 3 λεπτών πήραν 2 λέξεις και τις έκαναν παντιέρα. Ο Γιώργος ενοχλούσε πολύ βλέπεις:

  https://www.youtube.com/watch?v=EJKi4hbbQnY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βεβαίως, το γεγονός ότι ο Προβόπουλος τους είχε ενημερώσει ΟΛΟΥΣ (και τον Κωστάκη, και τον ΓΑΠ) για το 15% το ξεχνάμε.

  Πού το διάβασες αυτό; Μας στέλνεις μία παραπομπή με τις επίσημες δηλώσεις Προβόπουλου,

  ΑπάντησηΔιαγραφή