Μπακογιάννη: Ειλικρινής η προσπάθεια Τσίπρα με τη Γερμανία, στη Ν.Δ κάποιοι πιστεύουν ότι φταίει ο γιαλός

26.3.15


Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια ειλικρινή και μεγάλη προσπάθεια στη Γερμανία και είχε θετικά αποτελέσματα αυτό, με την έννοια ότι μειώθηκε η ένταση, καταρχήν. Αυτό παίζει ρόλο. Οι κοινωνίες και η κοινή γνώμη παίζουν μεγάλο ρόλο. Όπως παίζει ρόλο η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, παίζει ρόλο και η κοινή γνώμη στην Γερμανία, για τους Γερμανούς πολιτικούς. Άρα, όλο αυτό ήταν -κατά την γνώμη μου-, θετικότατο. Προσαρμόστηκε και η ρητορική του κ. Τσίπρα, έθεσε και δύο θέματα πολύ σωστά, ανοιχτά και θαρραλέα -θα έλεγα-, όπως το θέμα της δικαστικής συνδρομής για την Siemens -το οποίο είναι θετικό- και το θέμα των αποζημιώσεων. Όλα αυτά εγγράφονται στα θετικά. Από την άλλη μεριά, πέραν των λόγων πλέον, έρχεται η ώρα των πράξεων».

-Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι θα βγει ένα συμπέρασμα. Μην αμφιβάλλετε. Κανένας δεν μπορεί να γυρίσει το ρολόι πίσω. Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι να δούμε, πρωτίστως, τι θα γίνει με την χώρα. Από εκεί και πέρα, μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι κόμματα σαν την Νέα Δημοκρατία έχουν και αντανακλαστικά επιβίωσης και αυτά θα κατατεθούν. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

-Είναι βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα. Αυτό νομίζω ότι και έξω, αν ρωτήσετε τον κόσμο, θα το δείτε. Όταν ένα κόμμα καταψηφίζεται, αυτό γίνεται για συγκεκριμένους λόγους. Δεν καταψηφίζεται έτσι, στο κενό. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο λογικές. Η μια να πούμε ότι μας φταίει η κοινωνία, η οποία δεν κατάλαβε. Και η άλλη να πούμε ότι μήπως, ενδεχομένως, φταίμε κι εμείς. Γιατί δεν κατάλαβε η κοινωνία; Προσωπικά, προτιμώ να πιστεύω ότι δεν μπορεί να φταίει μια κοινωνία, όταν σε καταψηφίζει. Πρέπει να αναζητήσεις τους λόγους της ήττας στο εσωτερικό σου. Αυτό κάνουν όλα τα κόμματα μετά τις ήττες, αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς».

Δημοσιογράφος: Προς το παρόν, κινείστε στη λογική “φταίει ο γιαλός”;

Ντ. Μπακογιάννη: «Εγώ όχι. Σας διαβεβαιώ... Προς το παρόν, το κόμμα θα ήθελε πολύ να φταίει ο γιαλός».