«Ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται υπολογιστή»

5.3.15


Παρακολουθώ καθημερινά με ενδιαφέρον τις καταθέσεις διαφόρων στο Ειδικό Δικαστήριο που έχει συσταθεί για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εκπλήσσομαι από το πόσο κυνικά περιγράφουν οι περισσότεροι μάρτυρες το απόλυτο χάος της Δημόσιας Διοίκησης.

Νομίζω ότι το καλύτερο το διάβασα σήμερα στο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:
Τη σκυτάλη του μάρτυρα έλαβε εν συνεχεία η κυρία Σοφία Μπέλμπα, ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Βενιζέλου από το 2005. Η κυρία Μπέλμπα ανέφερε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος δεν είχε στην κατοχή του το επίμαχο usb ούτε δευτερόλεπτο. Ξεκαθάρισε ότι βρέθηκε στα χέρια της όταν τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Ι. Διώτης παρέδωσε το στικάκι στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο. Η κυρία Μπέλμπα το αποθήκευσε στο γραφείο της. (...) «Ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται υπολογιστή» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπέλμπα. 
Απομακρυνθείτε λίγο από την εν λόγω δικαστική διαδικασία και αναλογιστείτε το εξής: ζούμε σε μια χώρα που προβάλλεται ως επιχείρημα υπέρ της αθωότητας ενός υπουργού Οικονομικών το ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα από υπολογιστές κατά τη 2η δεκαετία του 21ου αιώνα.

Για να μην έχουμε δηλαδή και αυταπάτες για το ποιοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας στην πιο μεγάλη κρίση των τελευταίων δεκαετιών...