Ο ναυαγός του Norman Atlantic που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει φάρμακα για την Ελλάδα

11.3.15


Ένα από τα καλύτερα ρεπορτάζ του τελευταίου καιρού στον ελληνικό Τύπου υπογράφει σήμερα η Λίνα Γιάνναρου στην Καθημερινή περιγράφοντας την ιστορία ενός Αυστριακού Φιλέλληνα που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στην τραγωδία του Norman Atlantic.

Ενδεικτικά, παραθέτω δυο σημεία του ρεπορτάζ:

-Ο κ. Σριμπφ επέστρεφε στην πατρίδα του μετά μία ακόμα αποστολή βοήθειας προς την Ελλάδα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα είχε σταθμεύσει, όπως πάντα, το βανάκι του στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Ελπίς» στην Αθήνα. Είχε για μία ακόμη φορά μεταφέρει φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό που είχε ο ίδιος συγκεντρώσει χτυπώντας τις πόρτες φαρμακευτικών εταιρειών.

-Δεν είναι τυχαίο ότι τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν έναν από τους βασικότερους αποδέκτες της «Βοήθειας για την Ελλάδα». Ο Ερβιν Σριμπφ έχει μεγαλώσει σε μια τέτοια δομή. Για 15 χρόνια έζησε στο Παιδικό Χωριό SOS του Σεεκίρχεν, μιας κωμόπολης έξω από το Σάλτσμπουργκ.

Διαβάστε το ολόκληρο. Φοβερή ιστορία.

6 σχόλια:

 1. Το πρόβλημα ποιο είναι;Ρε μπας και διάδοχος του Μιχαλολιακου δεν είναι η ζωίτσα αλλά ο παραπολιτικούλης;Περαστικά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι αντικειμενικά δύσκολο για ένα κόμμα να δηλώσει ότι αρνείται τη συζήτηση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Αμέσως οι εθνοπατέρες θα πέσουν να το φάνε. Το ζήτημα είναι να προσεγγιστεί με σοβαρότητα το θέμα και αν γίνει κάποια ενέργεια να γίνει στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Τουλάχιστον να αποφευχθούν φαιδρότητες όπως οι κατασχέσεις Γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.
  ΥΓ: Εξυπακούεται ότι προσωπικά θεωρώ αστείο το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων. Είναι κατά τη γνώμη μου γελοίο να διεκδικείς αποζημίωση ως χώρα για ένα δικαίωμα που έχεις απεμπολήσει για πάνω από 50 χρόνια (και για ένα γεγονός που έχει συμβεί προ 70 και πλέον ετών) με μοναδικό λόγο το ότι τώρα έχεις ζόρια. Επίσης θεωρώ αποπροσανατολιστικό το όλο θέμα και απίθανο το να έχει ευτυχή κατάληξη για εμάς. Απλώς θα χάσουμε και άλλο χρόνο όπου αντί να συζητάμε για τις σοβαρές αλλαγές που χρειαζόμαστε ως χώρα, θα συζητάμε για κάτι ανέφικτο να ευοδωθεί και που σε τελική ανάλυση δεν θα λύσει κανένα μας πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ΠΟΤΑΜΙ εχει ηδη κατοχύρωσει την ευρεσιτεχνία της άσκησης (;) αντιπολίτευσης (!) δια της μόνιμης στήριξης της κυβέρνησης.

  Πως δεν το ειχε σκεφτεί κανεις νωρίτερα αυτο?

  ΥΓ: Η επιστράτευση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, στην συγκεκριμένη μαλιστα συγκυρία, ειναι άκρως καταστροφική και επικίνδυνη -η επιτομή του εθνολαικισμου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O μέγας Ανδρέας Παπνδρέου έλεγε: Εξωτερική πολιτική κάνεις με δύο τρόπους.
  1. Με όρους ισχύος όταν είσαι δυνατός.
  2. Με τακτική συμμαχιών, όταν είσαι αδύναμος.
  Δεν μπορείτε κύριοι συριζαίοι ,να κάνετε εξωτερική πολιτική ,που θυμίζει ένα κανίς που γαυγίζει σε ένα ντόπερμαν..
  Αν τουλάχιστον ακολουθούσατε την τακτική των συμμαχιών, κάποιοι θα ήταν κοντά σας [έστω και διπλωματικά] διότι, αυτοί δεν ....σκέπτονται μεγαλοφώνως.
  Αλλά πως να το κάνετε, όταν χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς του τύπου ΟΛΑΝ-ΤΣΟΓΛΑΝ ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ, κλπ όταν αντιπολιτευόσασταν ανεύθυνα τους πάντες και τα πάντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν παριστάνει μεγάλε, (το πιστό και διαβασμένο χριστιανόπουλο), γιατί δεν είναι. Είναι όμως μεγάλο γατόνι, γιατί βάζει εσάς και κάτι άλλα γατάκια να μάθετε, κάτι Χριστιανικό που ουδέποτε ακούσατε (με). Όσο για το τι πρέπει να διαβάσει, μην κάνεις τον κόπο γιατί συνεχώς σε κάθε δήλωσή του θα τρέχεις να μελετάς για να του την πείς.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή