Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην εξουσία

1.3.15


Επιστροφή στο «πανηγύρι» της βάρδιας για τους συνδικαλιστές, αλλά και «χαράτσι» στους 20.000 εργαζόμενους της επιχείρησης, προκειμένου να αποπληρωθούν τα «αμαρτωλά» δάνεια της ΓΕΝΟΠ, προβλέπει το σχέδιο της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ισχύς της οποίας θα έχει τριετή διάρκεια.

Η νέα ΕΣΣΕ που υπογράφεται σε μια περίοδο που η ΔΕΗ καταρρέει υπό το βάρος άνω των 2 δισ. ευρώ ανεξόφλητων οφειλών, επαναφέρει το κεκτημένο της «βάρδιας» ανεξάρτητα φυσικής παρουσίας, που είχε καταργήσει η ΕΣΣΕ του 2012, βάζοντας τέλος στο πανηγύρι τη «εικονικής βάρδιας» που είχαν στήσει οι συνδικαλιστές των περίπου 30 σωματείων της ΔΕΗ. Κατά μια περίεργη σύμπτωση, οι συνδικαλιστές συνέβαινε να έχουν «βάρδια» κυρίως αργίες και ταυτοχρόνως να έχουν την ίδια ώρα κάποια ανυπέρβλητη συνδικαλιστική υποχρέωση. Αυτό τους έδινε τη δυνατότητα, με βάση την προ Μνημονίου ΕΣΣΕ, να απουσιάζουν αλλά να... αμείβονται κανονικά.

(...)Η νέα ΕΣΣΕ διασφαλίζει και τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ, η οποία καταργήθηκε το 2008, καθώς το πόρισμα Ρακιντζή έκρινε ότι δεν μπορεί μια δευτεροβάθμια οργάνωση να βάζει απευθείας εισφορά σε φυσικό πρόσωπο - εργαζόμενο.

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Το μόνο που έχω να σχολιάσω ότι η ζημιά που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Αριστερά θα είναι στο τέλος ανυπολόγιστη.

8 σχόλια:

 1. Γιατί τόση σκασίλα , για την "Αριστερά" ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι αλήτες ... και πρέπει να πέσει η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς τάχιστα. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα 2,5 χρόνια απραξίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι απορίας άξιο πως ένα αριστερό κόμμα, που πρεσβεύει ισότητα και δικαιοσύνη, έχει μαζέψει όλα τα ρετάλια του συνδικαλισμού!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από το κόμμα που πολέμησε να μην περάσει η κατάργηση των 16 μισθών των υπαλλήλων της Βουλής, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα. Όποιος περίμενε -τουλάχιστον αυτό - κοινωνική δικαιοσύνη από δαύτούς, ας πρόσεχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί κάποιοι από εμάς ψηφίσαμε ΚΚΕ Εσ για χρόνια και θλιβόμαστε για την κατάντια της Αριστεράς.


  Δεν ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ την Αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποια αριστερα;Δεν υπαρχουν ποια αυτα.Ειναι μονο ταμπελες και θεσεις στην βουλη.Οσο κυβερνουν οι αγορες και ακολουθειται η ιδια οικονομικη πολιτικη δεν υπαρχει πλεον διαφορα στην πραξη.Τα αλλα ειναι χρεωκοπημενος ρωμαντισμος.ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Εχω απο καιρο προσγειωθει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πού είναι αυτοί οι πρώην Πασόκοι και νυν Συριζαίοι που κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι θα πάρει στο κόμμα του τον Φωτόπουλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πώς αλλιώς θα πήγαινε από το 3 στο 36% σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή