Οι ανακρίβειες Καμμένου στη Bild για τον αριθμό των Ρώσων τουριστών και των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία

14.3.15


Σε σκληρά φιλορωσική γραμμή εξακολουθεί να κινείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος με ανακρίβειες προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα δήθεν φοβερής εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τη Ρωσία.

Σε συνέντευξη του στην περιβόητη γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει:
Εχουμε χάσει πολλά χρήματα από τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας. Σχεδόν το 70% των αγροτικών εξαγωγών μας πηγαίνουν εκεί. Ο τουρισμός είναι επίσης σημαντικός, το 25% των τουριστών μας έρχονται από τη Ρωσία. Για αυτό χρειαζόμαστε αποζημίωση από την ΕΕ για τα χρήματα που χάσαμε. Αλλιώς μπορούμε και δεν θα μετέχουμε σε κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, που μόνο βλάπτουν την οικονομία μας.

Ψέμα 1ο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, οι Ρώσοι τουρίστες αποτέλεσαν το 6,1% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα το έτος 2014 και όχι το 25% όπως υποστηρίζει ο κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης της Αριστεράς. Η αναλυτική έκθεση.

Ψέμα 2ο: Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, η Ρωσία απορροφά μόλις το 1,3% (356 εκατ. ευρώ) των συνολικών εξαγωγών της χώρας και σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ τα αγροτικά προϊόντα καλύπτουν το 41,5% αυτού του αριθμού. Ο συνολικός αριθμός των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων για το 2014 ανήλθε περίπου στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το από που προκύπτει ότι το 70% κατέληξε στη Ρωσία, μόνο ο κ. Καμμένος το ξέρει...

Τα συμπεράσματα δικά σας.