Διεργασίες υπέρ της παραμονής Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

28.4.15


Τρόπο να μεθοδευτεί η παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους αυλικούς του να προετοιμάζουν ήδη το κλίμα με παρεμβάσεις τους στον Τύπο και τα social media.

Στις 5 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την «παραίτηση» του, σημείωνα τα εξής:
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν πλέον λόγια. Ο Βενιζέλος έχει παραιτηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να μην έχει παραιτηθεί στην ουσία, καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα έχει συμβεί μέχρι να διεξαχθεί το περίφημο συνέδριο του κόμματος. Δεν λένε να καταλάβουν ότι ακόμα κι όταν λένε σωστά πράγματα, δεν έχει απομείνει κανείς να τους ακούει καθώς η ενστικτώδης αντίδραση του μέσου Έλληνα όταν βλέπει τον Βενιζέλο, είναι το να αλλάζει κανάλι.
Νομίζω ότι η ιδέα παραμονής του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος είναι σωστή. Οποιαδήποτε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει την πικρή πραγματικότητα η οποία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρείται στη ζωή μόνο για δημογραφικούς λόγους, κάτι που κανένας νέος αρχηγός δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εξάλλου, ο πληθωρικά αποτυχημένος Ευάγγελος είναι το πλέον ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα ενιαίο σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία, που είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους κάποιοι εκ των βετεράνων του κόμματος. Να φύγει τώρα που πραγματώνεται το όραμα του για ένα μικρό και μίζερο ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα κάνει απόλυτο κουμάντο; Κρίμα θα είναι!

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα κόμμα του 4% και ως τέτοιο επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, παρά τις ψευδαισθήσεις διαφόρων, εντός κι εκτός του ιστορικού κόμματος. Η ζωή συνεχίζεται.