Η πρώτη φορά Αριστερά περί άλλα τυρβάζει

14.4.15


Επί δυόμισι μήνες παρακολουθούμε τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν διαλέξεις τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να σωθεί... Το τι πρέπει όμως να κάνουν οι ίδιοι, ως υπεύθυνοι διαχειριστές της εξουσίας πλέον, το αποφεύγουν όπως ο Διάβολος το λιβάνι.

Με πρώτο φυσικά τον ειδήμονα περί παντός του επιστητού, πλην των άμεσων αρμοδιοτήτων του, κ. Βαρουφάκη που προχθές στο συνέδριο που διοργάνωσε ο κ. Σόρος ανέπεμψε και τον... επικήδειο της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ασύμμετρη ένωση και σε κάποιο σημείο οι ασύμμετρες ενώσεις τελικά θα συντριβούν»...

Άγνοια κινδύνου, αδιαφορία, ωχαδερφισμό, τι να καταλογίσει κανείς  στον υπουργό Οικονομικών μας που αμπελοφιλοσοφεί ενώ η χώρα βρίσκεται μισό βήμα πριν από τον γκρεμό; Η πρώτη φορά Αριστερά περί άλλων τυρβάζει. Ασκείται σε μαθήματα ηθικής και επικοινωνιακών παιγνίων, περιμένοντας την Ευρώπη να υποκύψει στους εκβιασμούς ενός υποψήφιου αυτόχειρα. Μόνο που την ίδια ώρα η οικονομία καταρρέει, καθώς έχουν εξανεμιστεί οι τελευταίες σταγόνες ρευστότητας, οι τράπεζες ασφυκτιούν και το Δημόσιο δεν ξέρει μέχρι πότε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

Ο Σήφης Πολυμίλης εξηγεί μέσα από τη στήλη του στο ΒΗΜΑ που ακριβώς βρισκόμαστε μετά τους πρώτους μήνες του project «Πρώτη φορά Αριστερά».

3 σχόλια:

 1. - Αύξηση του ELA κατά 800 εκατ. ευρώ
  - Ρέγκλινγκ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο
  - Ευελιξία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ζητεί η Επίτροπος Μογκερίνι από την Ευρώπη
  πηγή : www.naftemporiki.gr////15.04.2015
  #
  Μετά από 2,5 μήνες κοροϊδίας θα περίμενε κανείς μια πιο σκληρή στάση από τους εταίρους.
  Για να μη θυμηθούμε τι προέβλεπε το προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ......

  Κάνει προσπάθειες αναδίπλωσης η Ευρώπη, και θα κάνει πολλές περισσότερες, αλλά τη διάλυση δε θα την αποφύγει.
  Δε γυρνά ολος ο κόσμος γύρω από την Ελλάδα.
  Έχει περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από το 'ελληνικό' η ΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοτζαγκιαουρίδης19 Απριλίου 2015 - 3:12 μ.μ.

  Aφού λοιπόν θες να πουλήσεις ελληνικούρα, "περί άλλα τυρβάζει", κι όχι "περί αλλων". Προέρχεται από την ευαγγελική φράση «Μάρθα Μάρθα, μεριμνάς και τυρβάζη περί πολλά».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ, με πήρε στο λαιμό του το ΒΗΜΑ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή