Να κάνουν την αυτοκριτική τους οι πολίτες που πίστεψαν ότι μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ

30.4.15

 «Λέω να πρωτοτυπήσω και να τηρήσω τις δεσμεύσεις μας»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από το τηλεοπτικό πάνελ του Νίκου Χατζηνικολάου ότι οι πιθανότητες διατήρησης του μισητού ΕΝΦΙΑ είναι αρκετές και ήδη το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προχωρήσει κανονικά στην είσπραξη του και για το έτος 2015.

Δεν θα ξοδέψω τον χρόνο σας με βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί γιγαντιαία κωλοτούμπα η οποία κάνει το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης να μοιάζει πλέον με ανέκδοτο. Εξάλλου, η Ιστορία έχει δείξει ότι αργά ή γρήγορα ο λογαριασμός έρχεται στους κάθε λογής λαϊκιστές κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευθούν οι προφητείες των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν να κάνουν με έλικες και ελικόπτερα.

Μήπως ήρθε όμως η ώρα να αναλάβει ο κάθε πολίτης ατομικά τις ευθύνες του; Πώς είναι δυνατόν μετά από 5 ολόκληρα μνημονιακά χρόνια να εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος άλλος μαγικός δρόμος; Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν παρανοϊκοί μαζοχιστές και επέβαλαν τόσους δυσβάσταχτους φόρους; Πώς γίνεται κάποιος να πήρε στα σοβαρά αυτόν που του είπε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ;

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τόσο αριστεροί όσο και δεξιοί δοκιμάζουν τα ίδια ακριβώς ψέματα και πάντα η πλειοψηφία των πολιτών τσιμπάει. Αυτοί μας αξίζουν και καλά μας κάνουν. Δεν μπορεί κανείς να μας σώσει από τον εαυτό μας.