Ομπάμα για την Ελλάδα: Να κάνετε μεταρρυθμίσεις, να δείξετε ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας (video)

18.4.15


Στην αγγλική γλώσσα η φράση «Heaven help those who help themselves» αντιστοιχεί στο αρχαίο ελληνικό ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» και νομίζω ότι συνοψίζει τα όσα δήλωσε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα για την ελληνική κρίση.

Ένα σύντομο απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Σε παρέμβαση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας την κυβέρνηση να έλθει σε συμφωνία με τους εταίρους. Στη διάρκεια συνέντευξης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, ο κ. Ομπάμα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις». «Πρέπει να εισπράξει φόρους, πρέπει να μειώσει τη γραφειοκρατία, να κάνει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας για την ελληνική κυβέρνηση ότι «στηρίζουμε κάποιο βαθμό ευελιξίας, αλλά θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές σας ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας».
Να και το video με τις δηλώσεις του για την Ελλάδα:


Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων θυμίζει λίγο εκείνους τους Ελληναράδες ανέργους που περιμένουν να τους χτυπήσει κάποιος την πόρτα και να τους πει «ψάχνουμε για διευθυντές, μήπως ενδιαφέρεστε;».