Το μίσος για τα πρόσωπα κοιμίζει τη χώρα

2.5.15


Η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά δήλωσε ότι έχει αποσύρει τις καταθέσεις της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς φοβάται για πιθανές δυσμενείς εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, θα περίμενε κανείς η δημόσια συζήτηση να αφορά το γιατί άνθρωποι με τέτοια εμπειρία σε οικονομικά και τραπεζικά θέματα έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται τόσο πολύ για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Θα συζητούσαμε για το ότι η Μιράντα Ξαφά είναι απλώς μια σχετικά αναγνωρίσιμη Ελληνίδα που προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση καθώς έτσι κι αλλιώς χιλιάδες Έλληνες έχουν αποσύρει τα λεφτά τους, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εκροές είναι πρωτοφανείς και οι καταθέσεις ιδιωτών στις τράπεζες της χώρας υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας.

Δυστυχώς, δεν συζητάμε για τίποτα από όλα αυτά. Συζητάμε για το αν η κ. Ξαφά είναι νεοφιλελεύθερη, για το αν εξυπηρετεί κάποιο σκοτεινό σχέδιο ξένων δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα τέτοια χαζά. Λες και αν αποδομήσουμε προσωπικά την κ. Ξαφά και την κάθε Ξαφά, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Λες και αν αποφασίσουμε ότι η κ. Ξαφά είναι κατάσκοπος των Νεφελίμ, θα πάνε αύριο οι Έλληνες να καταθέσουν τα λεφτά τους στις τράπεζες.

Μίσος και πρόοδος δεν πάνε μαζί.