Το ΣτΕ προσθέτει στον λογαριασμό που έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

1.5.15


Στον αέρα αναμένεται να τινάξει τη χώρα μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Παραθέτω ένα ενδεικτικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ:
Απόφαση-βόμβα για συντάξεις κύριες και επικουρικές εκδίδεται σύντομα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας , όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Βήμα της Κυριακής. Κρίνεται ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων , ενώ στα ίδια τα πρακτικά της μειοψηφίας της απόφασης υπολογίζεται το κόστος της απόφασης σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ για τη χώρα. Η απόφαση αυτή εκδίδεται και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους , οι οποίοι δεν υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ , αλλά και της ΔΕΗ κ.λ.π.
                     
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος με πλειοψηφία , που διαμορφώθηκε στη διαφορά μόλις 4 ψήφων οι δικαστές της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού Δικαστηρίου έκριναν ότι οι ρυθμίσεις του νόμου 4093/2012 , που περικόβουν σε δεύτερη φάση στα πλαίσια εφαρμογής του Μνημονίου κάθε είδους κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι αντισυνταγματικές. Με διαφορά 3 ψήφων η Ολομέλεια έκρινε ως αντισυνταγματική και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , όπως ορίζεται από τον νόμο 4052 /2012.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στη Δημοκρατία από τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων αλλά από την άλλη δεν θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος δρόμος για τη Δικαιοσύνη από την αποδοχή της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.

Εάν πράγματι έχουν βρεθεί δικαστές οι οποίοι εξέδωσαν μια απόφαση που επιβαρύνει με 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό υπέρ των συνταξιούχων, τότε θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μια φορά ότι η ελληνική κρίση δεν είναι οικονομική αλλά φοβερά βαθύτερη.

Δυστυχώς για τη χώρα, ούτε οι κάλπες ούτε οι δικαστικές αποφάσεις γεννούν λεφτά.

Υ.Γ Πότε επιτέλους θα σταματήσει η διαρροή των αποφάσεων του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, πριν αυτές εκδοθούν; Πρόκειται για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ας σεβαστούν τους εαυτούς τους.