Το πρώτο Μνημόνιο που δεν αφήνει πίσω του αντιμνημονιακούς να είναι και το τελευταίο

11.7.15


Με 251 «ΝΑΙ» από βουλευτές 5 κομμάτων ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύναψη ενός νέου Μνημονίου σε μια βραδιά γεμάτη με ειδήσεις.

Τα μικρά-μικρά που συνέβησαν χθες δεν μπορούν να κρύψουν τη μεγάλη εικόνα η οποία είναι ότι για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης όλα τα κόμματα του αστικού δημοκρατικού τόξου υπερψηφίζουν μια δύσκολη συμφωνία και φροντίζουν να τηρήσουν χαμηλούς τόνους στη μεταξύ τους συζήτηση.

Η συναίνεση αυτή θεραπεύει τις τεράστιες πληγές που άνοιξε στη χώρα η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και μοιάζει ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες πολιτικοί σοβαρολογούν.

Περιμένουμε πλέον την επίσημη και οριστική συμφωνία ώστε να μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση να συζητήσουμε πολλά περισσότερα. Η Δευτέρα θα μας βρει πιθανότατα με μια άλλη κυβέρνηση ή ακόμα και με μια ημερομηνία πρόωρων εκλογών. Αν πάντως δεν γίνουν ξανά εγκληματικά λάθη από όλες τις πλευρές. το Μνημόνιο αυτό έχει όλα τα φόντα να είναι και το τελευταίο.