Η απροσδόκητα ολόσωστη επίθεση ενός πρώην συνδικαλιστή/νυν υπουργού στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

5.8.15


Ο Χρήστος Σπίρτζης υπήρξε για χρόνια ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους αρχισυνδικαλιστές της χώρας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και φέροντας την ιδιότητα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Τον Ιανουάριο ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών στην κυβέρνηση Τσίπρα και κρέμασε ένα σουρεάλ πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του, επισημοποιώντας τη συμμετοχή του στο project «Πρώτη Φορά Αριστερά».

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος εξαπέλυσε μια ολόσωστη επίθεση εναντίον των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Χεκίμογλου στο ΒΗΜΑ:
Μήνυμα προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απλά και μόνο για να προστατεύσουν σκληρά συντεχνιακά συμφέροντα, έστειλε την Τετάρτη από την Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά την διάρκεια παρέμβασης σε συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με θέμα την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Οι κινητοποιήσεις, τόνισε ο κ. Σπίρτζης, «γίνονται μόνο για να προστατευτούν σκληρά συντεχνιακά συμφέροντα μίας συγκεκριμένης ομάδας» και «για να υπηρετήσουν άλλες λογικές», σημειώνοντας ότι η αεροναυτιλία δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη λειτουργία της ΥΠΑ.
Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ελεγκτές προχώρησαν σε στάση εργασίας «για να διασφαλίσουν πέντε δραχμές παραπάνω στα επιδόματά τους και έναν ελαστικό τρόπο προσφοράς της εργασίας τους - για να μην πω τίποτε πιο βαρύ».
Ομολογώ ότι μένω πραγματικά έκπληκτος από τον τόνο της τοποθέτησης του υπουργού. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όπως μου επισήμανε και ένας φίλος «αν οι εργατοπατερες ψιλοσοβαρευτούν, κάτι μπορεί να γίνει».