Μια δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα υπήρξε πειραματόζωο αριστερών ονειρώξεων

16.8.15


Σε μια εντυπωσιακά κυνική παραδοχή προχώρησε χθες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:
-Φτάσαμε στην υιοθέτηση ενός επώδυνου Μνημονίου από μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Τι πήγε στραβά αυτούς τους μήνες της διαπραγμάτευσης;
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να ειπωθούν ψευτοκριτικά σε σχέση με την εξάμηνη διαπραγμάτευση, την οργάνωση και την κατάληξή της. Το πιο σημαντικό ίσως συμπέρασμα είναι ότι τελικώς ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αυτός που διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Βεβαίως, αυτή δεν είναι μια καινούργια διαπίστωση και, παρά το γεγονός ότι οι συσχετισμοί ήταν γνωστοί, δεν θα έπρεπε αυτή η διαπίστωση να μας οδηγήσει σε μια εξ αρχής παθητική στάση αποδοχής των προτάσεων των εταίρων μας. Η μαχητική διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί μια εγγραφή για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η συζήτηση γύρω από τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές έχει μπει πλέον σε άλλη βάση.
Με πολύ λίγα λόγια, ο κ. Σκουρλέτης μας λέει ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα τους βγει η διαπραγμάτευση κι αντί να αλλάξουν στάση υπέρ της Ελλάδας, πάτησαν γκάζι προς το γκρεμό, μπας και...αλλάξει η Ευρώπη!

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς περιμένει να του πούμε μετά από μια τέτοια δήλωση. Να τον ευχαριστήσουμε που 11.000.000 Έλληνες υπήρξαν χρήσιμοι ηλίθιοι σε μια γελοία απόπειρα...πανευρωπαϊκής επανάστασης;