Αν ο Καμμένος καταγγέλλει ότι ο Βαρουφάκης έπαιζε παιχνίδια με funds, τι άλλο να προσθέσουν οι πολίτες;

10.9.15


Σε μια σημαντική δήλωσε προχώρησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας πόσο επικίνδυνη για τον τόπο υπήρξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παραθέτω από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:
Ευθύνες στον Γιάννη Βαρουφάκη για την πορεία της διαπραγμάτευσης επέρριψε από τη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος άφησε σοβαρές υπόνοιες κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών για ύποπτο παιχνίδι με κερδοσκοπικά αμερικανικά funds.
Απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» για το αν οι διαπραγματευτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από την εθνική καταστροφή, αλλά και για τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Καμμένος ήταν αποκαλυπτικός. «Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις έφερε το τρίτο μνημόνιο. Ήταν προσχεδιασμένο. Ήθελαν την Ελλάδα έξω από την ΕΕ για να μη φτάσουν ποτέ οι ορδές των προσφύγων στην Ευρώπη», είπε αρχικά, για να βάλει στη συνέχεια ευθέως στο στόχαστρό του τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
«Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο σ' αυτό. Όταν τις πρώτες μέρες στο υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση, τον ρώτησα πολλές φορές: “Κι αν φθάσουμε στο αδιέξοδο, δεν έπρεπε να προετοιμάσουμε μια άλλη λύση;”. Αυτός όμως πάντα απέφευγε να απαντήσει για τις δυνατότητες άλλης λύσης. Άλλοι τρέχαμε να βρούμε άλλη λύση και χρηματοδότηση. Στηρίχθηκε στη θεωρία των παιγνίων. Πενήντα τοις εκατό θα υποχωρήσουν τώρα, πενήντα αργότερα, μας έλεγε», τόνισε ο κ. Καμμένος.
Πραγματικά, τι άλλο να προσθέσουμε εμείς; Ο κ. Καμμένος περιμένει να τον...συγχαρούμε; Έχουν συναίσθηση του τι ομολογούν;