H αβάσταχτη ελαφρότητα των κομμάτων συνοψίζεται στην εκλογή 3 μουσουλμάνων βουλευτών στη Ροδόπη

22.9.15


Τρεις στους τρεις βουλευτές κατάφερε να εκλέξει στο Νομό Ροδόπης η μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποδεικνύει την αβάσταχτη ελαφρότητα των πολιτικών κομμάτων.

Μην κάνετε το λάθος να μιλήσετε για «ανθρώπινα δικαιώματα», «ανοχή στη διαφορετικότητα» και «ανεξιθρησκεία». Οι περισσότεροι εξάλλου γνωρίζετε ότι η Παραπολιτική είναι ένα blog του προοδευτικού χώρου που δίνει εδώ και χρόνια με συνέπεια όλες τις μάχες ενάντια στα ταμπού που κρατούν στάσιμη την ελληνική κοινωνία.

Τώρα όμως μιλάμε για τη Θράκη. Ναι, οι ευθύνες του ελληνικού κράτους είναι διαχρονικά τεράστιες για τη γκετοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου της περιοχής. Ναι, η Ελλάδα έχει αποτύχει στην ενσωμάτωση των μη χριστιανών πολιτών της. Ναι, έχουν ταλαιπωρηθεί τα μυαλά όλων μας από γελοίες θεωρίες συνωμοσίας για την περιοχή. Ναι, όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Μέχρι όμως να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού, δεν μπορούν τα κόμματα να μην τους εφαρμόζουν. Όλοι γνώριζαν ότι οι ψήφοι της μειονότητας θα μοιραστούν ώστε να εκλεγούν 3 μουσουλμάνοι υποψήφιοι. Κάπως έτσι το Ποτάμι αύξησε κατά 4(!) μονάδες το ποσοστό του στην περιοχή ώστε να εκλεγεί ο Ιλχάν Αχμέτ, σε μια εκλογική αναμέτρηση που το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καταποντίστηκε σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκλογές στη Θράκη δεν αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι πρέπει να το ξέρουν. H μη εκπροσώπηση των Χριστιανών της περιοχής δεν θα οδηγήσει σε μια βίαιη ωρίμανση της τοπικής κοινωνίας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας. Πιθανότατα θα γεννήσει τέρατα και θα θρέψει εθνικισμούς διαφόρων χρωμάτων.

Δεν εκλέχθηκαν με σταυρό 30 μουσουλμάνοι ανά την επικράτεια, δεν προχώρησε μπροστά η χώρα. Έγινε απλά ένα λάθος σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Υ.Γ Ευτυχώς που έχουμε τους τιτάνες του πατριωτισμού Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο να φυλάνε Θερμοπύλες...