Μέσα σε 48 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την επίσημη θέση του για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση!

2.9.15


Έγραφα χθες ότι η μόνη συγκολλητική ουσία που κρατάει τον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή είναι ο κυβερνητισμός. Νομίζω ότι το θέμα που έχει προκύψει με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τον συλλογισμό μου.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα του Μνημονίου, στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές σημειώνονται τα εξής:
Η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης: Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα.
Μόλις 48 ώρες μετά, σε χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρονται τα εξής:
Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών. Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε.
Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά. Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο
Μια Αριστερά super-market που κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας κατά το «αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μου, έχω κι άλλες»...