Λυτρωτική για τη χώρα η απρόσωπη λειτουργία των εφοριών, χωρίς την επαφή εφοριακού-πολίτη

4.10.15


Εξαιρετικές, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, μοιάζουν οι παρεμβάσουν που σχεδιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σχετικά με την αναδιάρθρωση των εφοριών ανά την Ελλάδα.

Παραθέτω τα 4 βασικά σημεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος:
Πρώτον, να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαφθοράς που αναπτύσσεται μέσα από την  άμεση επαφή μεταξύ πολίτη και δημοσίου υπαλλήλου. Σκοπός του ΥΠΟΙΚ είναι οι οικονομικές συναλλαγές με το δημόσιο να μετατραπούν σε κάτι απρόσωπο, τις οποίες ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να διεκπεραιώσει από το σπίτι του χρησιμοποιώντας απλά τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή. 
Δεύτερον, να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο με τις ουρές και τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρείται σε αρκετές εφορίες της χώρας. 
Τρίτον να «απελευθερωθεί» ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. 
Τέταρτον, να γίνει εφικτή η περαιτέρω μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, βοηθώντας έτσι το δημόσιο να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση μιας σειράς λειτουργικών εξόδων όπως είναι τα ενοίκια, η γραφική ύλη, τα έξοδα μετακίνησης υπαλλήλων κτλ. 
Αν ένας συνδικαλιστής εφοριακός όπως ο κ. Αλεξιάδης καταφέρει να περάσει όλες αυτές τις αλλαγές κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών, τότε θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία.

Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο αλλά του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, αν πραγματικά επιθυμεί να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω.