Και στην κυβέρνηση και στην απεργία; Ύποπτη η πρόνοια του ΣΥΡΙΖΑ να πατάει σε δυο βάρκες

12.11.15


Κατά τη γνώμη του γράφοντος, την επόμενη μέρα του πρόσφατου «δημοψηφίσματος» ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή. Δεν το έκανε κι αυτό είναι κάτι που ορθώς το αναγνωρίζεται.

Παρόλο που δεν το έκανε, η αξιοπιστία του παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς ακόμα και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να δείχνει φοβερά αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των παιδικών ασθενειών της Αριστεράς, αγκαλιάζεται με τον Καμμένο και δεν αξιοποιεί την ευκαιρία ξεσκαρταρίσματος που του προσφέρει ο Γιάννης Πανούσης.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει σε συμμετοχή στη σημερινή αντικυβερνητική απεργία δεν είναι μόνο αστεία, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έπαιξε στα περισσότερα ξένα ΜΜΕ και σχολιάστηκε δηκτικά μέχρι και από τον υπουργό Οικονομικών του Βελγίου.

Είναι μια επιλογή που ξυπνά μνήμες του εφιάλτη των 7 πρώτων μηνών της διακυβέρνησης του. Ίσως να αδικώ την...τρέχουσα έκδοση του Αλέξη Τσίπρα αλλά προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να αποφασίσει κάποια στιγμή να καβαλήσει ξανά το αντιμνημονιακό κύμα προς τη δραχμή. Δεν με έχει πείσει ότι σε ένα νέο πιθανό δίλημμα τύπου «τη χώρα ή την καρέκλα», θα επιλέξει τη χώρα.

Ορθώς λοιπόν διασκεδάζουμε προς το παρόν με τη...διπολική διαταραχή του ΣΥΡΙΖΑ, ας ελπίσουμε όμως και να μην μας βγουν ξινά τα γέλια.