Κωνσταντινόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Πριν τα Μνημόνια ήσασταν όλοι ΠΑΣΟΚ, τώρα δεν ντρέπεστε έστω και λίγο;

20.11.15


Θερμή ήταν η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μια αποστροφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να ξεχωρίζει.

Την παραθέτω όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλη και τη χαιρετίζω ως πολιτικά και ιστορικά απόλυτα σωστή:
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Πέρυσι οι τράπεζες είχαν αξία 25 δισεκατομμύρια και τώρα έχουν 2 δισεκατομμύρια. Πριν τα μνημόνια ήσασταν όλοι ΠΑΣΟΚ, κύριε. Δεν υπήρχε πριν τα μνημόνια κανένας μη ΠΑΣΟΚ.
Αναρωτιέμαι, αγαπητοί συνάδελφοι -όχι για όλους εσάς- αυτοί οι Βουλευτές που ήταν ΠΑΣΟΚ και έφυγαν και ήρθαν σε σας, γιατί ήταν σκληρά τα μέτρα, σήμερα σας λένε αν ντρέπονται έστω και λίγο που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, γιατί δεν έχουν άλλο κόμμα να πάνε; 
Γιάννης Κουτσούκος: Και δεν τους παίρνει και κανένας.
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Γιατί δεν τους παίρνει κανένας! Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελειώνω με αυτό που είχα πει χθες. Μπορεί η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να μην είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, αλλά είστε η πρώτη Κυβέρνηση και ο πρώτος Πρωθυπουργός που απελευθέρωσε τους μαζικούς πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.
Ευχαριστώ πολύ.