Η ξεχωριστή κι αξιέπαινη στάση του δημάρχου Περάματος στη διαχείριση του προσφυγικού

14.2.16


«Θεωρώ ότι είναι συμβατική υποχρέωση όλων των δήμων να συμβάλουμε στο προσφυγικό διότι είναι ένα εθνικό ζήτημα όχι μόνο ελληνικό αλλά και παγκόσμιο», λέει, μιλώντας στην «Ημερησία» ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Χωρίς περιστροφές, δηλώνει θετικός στη φιλοξενία των προσφύγων στο στρατόπεδο Πυροβολικού «Στεφανάκη» στο Σχιστό. «Με αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Επιδιώκουμε να είμαστε μέρος της λύσης και να μην ακολουθήσουμε την ατελέσφορη οδό της αντίδρασης και των κραυγών. Απέναντι στη ρητορική του μίσους και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Όλοι πρέπει να δεχθούμε ότι το προσφυγικό είναι ένα εθνικό ζήτημα. Αν δεν το δεχθούμε η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Δεν είναι λογική να απομακρύνουμε το πρόβλημα από εμάς και να πάει αλλού. Πρέπει να γίνει διασπορά σε όλη την Αττική και σε όλη τη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Λαγουδάκης.

Όλο το σχετικό ρεπορτάζ. Δεν γνωρίζω τον βίο και την πολιτεία του κ. Λαγουδάκη, μόνο με μια μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο είδα ότι εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει, η στάση του τον τιμά και είναι μάλλον πρωτοφανής στα ελληνικά πολιτικά χρονικά.

Από τους γάμους ομοφύλων μέχρι τα αποτεφρωτήρια κι από τα κέντρα φιλοξενίας μέχρι τις χωματερές, οι δήμαρχοι της Ελλάδας συνήθως κινούνταν στη γραμμή του «όχι μπροστά στο σπίτι μου». Ο κ. Λαγουδάκης κάνει τη διαφορά και του αξίζουν συγχαρητήρια.