Σ' έναν Τούρκο κι έναν Έλληνα επιχειρηματία το 1o Βραβείο Ειρήνης Cem-Papandreou

17.4.16


Σε δύο επιχειρηματίες, έναν Έλληνα κι έναν Τούρκο, απονεμήθηκε χθες το Βραβείο Ειρήνης Παπανδρέου - Τζεμ σε ειδική τελετή στην Κωνσταντινούπολη όπου έδωσε το παρόν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους επιχειρηματίες Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο και Σαρίκ Τάρα καθώς και στο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ, για τη συμβολή τους στην προσέγγιση των δυο χωρών. Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και ο Σαρίκ Τάρα, πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη χρειάζεται ένα σταθερό γεωπολιτικό περιβάλλον, έγιναν πρωτεργάτες της οικονομικής διπλωματίας.

Το Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ, που κοντεύει να κλείσει τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του, είναι ένα καινοτόμο δίκτυο προσωπικοτήτων το οποίο παράγει ιδέες και προτάσεις που βοηθούν στο διάλογο και την προσέγγιση Ελλήνων και Τούρκων, αλλά και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Παπανδρέου - Τζεμ, δημιουργήθηκε από την οικογένεια του Ισμαήλ Τζεμ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Η πρωτοβουλία αυτή, ανακοινώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του Ετήσιου Συμποσίου της Σύμης.

Πληροφορίες από το Έθνος. Περισσότερα για τη διοργάνωση μπορείτε να μάθετε μέσα από το επίσημο account του θεσμού στο Twitter.