Χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αλλά η ελληνική γραφειοκρατία...αντιστέκεται!

30.4.16


Ηχηρό «καμπανάκι» για την κυβέρνηση και τις υψηλές φετινές προσδοκίες της για ην αγορά της Ρωσίας χαρακτήριζαν παράγοντες του τουρισμού, τις μακριές ουρές που σχημάτιζαν οι Ρώσοι που ήθελαν να αποκτήσουν βίζα για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το Πάσχα.

Ταξιδιωτικές πηγές στη Μόσχα με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr εξέφραζαν την απογοήτευσή τους κι επεσήμαναν με έμφαση πως δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ε.Ε εκτός της Ελλάδας η οποία εμφανίζει τόσο σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης της νέας βίζας Σέγκεν με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Απέδιδαν, μάλιστα, τις τεράστιες ουρές των Ρώσων έξω από τα visa center στον κάκιστο- όπως ανέφεραν- προγραμματισμό που φαίνεται πως έγινε από ελληνικής Πλευράς για την έγκαιρη στελέχωση των ελληνικών Προξενικών Αρχών στη Ρωσία, με πρόσθετο, έμπειρο προσωπικό.

Ενδεικτικό της κατάστασης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Euro2day.gr στελέχη ρωσικών γραφείων από τη Μόσχα, είναι το γεγονός πως ακόμα και την Μεγ.Πέμπτη βρισκόταν στον αέρα η χορήγηση βίζας σε εκατοντάδες ταξιδιώτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν τη Μεγ.Παρασκευή για την Κρήτη και τη Βορ.Ελλάδα.

Αναλυτικά στο Euro2day. Για ακόμα μια φορά, πυροβολούμε τα πόδια μας και αυτοκαταστρεφόμαστε. Λες και έχει περιθώριο η ελληνική οικονομία να χάσει έστω κι έναν παραπάνω τουρίστα...