H αναβολή των πρόωρων εκλογών χαλάει τον αρραβώνα ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με πρωτοβουλία Θεοδωράκη

15.5.16


Αν και τα δυο κόμματα στην πραγματικότητα δεν βρέθηκαν ποτέ όσο κοντά θα ήθελαν οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να καταρρεύσει και επίσημα η προσπάθεια προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι.

Η αναβολή των πρόωρων εκλογών αναβάλει και την εξαφάνιση του Ποταμιού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να εκτιμά τώρα ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορέσει να βρει μια καλύτερη λύση για την ολοκλήρωση του πολιτικού εγχειρήματος του. Με τη Δράση να αποτελεί πλέον προθάλαμο της Νέας Δημοκρατίας, η συμμετοχή Θεοδωράκη στο συνέδριο της δείχνει ότι το Ποτάμι κοιτάζει πλέον προς τα εκεί.

Προσωπικά, εκτιμώ ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει ξανά λάθος, μιας και τα ανταλλάγματα που μπορεί να λάβει από ένα παραδοσιακό κόμμα όπως η Ν.Δ θα είναι πολύ μικρά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς λίστα. Από την άλλη, αναγνωρίζω ότι η προοπτική συμμετοχής στην άσκηση της εξουσίας αποτελεί δέλεαρ για κάθε πολιτικό.

Μένει να δούμε που ακριβώς θα κάτσει η μπίλια. Το μόνο βέβαιο είναι το Ποτάμι δεν πρόκειται να πάει ενωμένο στο ΠΑΣΟΚ ή στη Νέα Δημοκρατία. Κάθε νυν βουλευτής θα κρίνει από μόνος του το τι θα αυξάνει τότε τις πιθανότητες επανεκλογής του...