Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα

3.6.16


Τον θαυμασμό του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδας, μεταξύ των οποίων η «Guardian» και η «SZ».

«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» δηλώνει ενδεικτικά και εμφανίζεται βέβαιος, ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει την Ευρωζώνη στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Περισσότερα στη Ναυτεμπορική.

Θυμίζω ότι πέρσι τέτοιον καιρό η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε τη μάχη «για την αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη», προσπαθώντας να πείσει τους Έλληνες ότι η Τρόικα μας τελείωσε και απέμειναν μονάχα οι...«θεσμοί». Τον Αλέξη Τσίπρα θαύμαζαν τότε δημόσια διάφοροι περιθωριακοί πολιτικοί ηγέτες από τον κόσμο και ο ευρωπαϊκός Τύπος τον σταύρωνε.

Ένα χρόνο και 1-2 Μνημόνια μετά, ο Ντάισελμπλουμ...ακομπλεξάριστα δηλώνει ότι τον θαυμάζει! Και η Νεά Δημοκρατία προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Τσίπρας είναι...κομμουνιστής! Ελλάς το μεγαλείο σου...