Έχουν συνειδητοποιήσει στο Ποτάμι ότι βρίσκονται πια στο 1,5%;

6.9.16


Οι δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήταν πάντοτε γενναιόδωρες για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, γι'αυτό και μάλλον θα πρέπει στο Ποτάμι να προβληματιστούν πολύ σοβαρά για το ότι πλέον οι ίδιες μετρήσεις τoυς δείχνουν σταθερά στο 1,5%.

Σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου, στη χθεσινή δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέβηκε από το 4,5% στο 5,5%, η Ένωση Κεντρώων από το 3% στο 3,5% αλλά το Ποτάμι δεν μετακινήθηκε από το 1,5%.

Με βάση τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ο Σταύρος Θεοδωράκης να θεωρεί ότι είναι σε θέση να απαιτεί κάτι πολύ ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχει στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς. Όταν λαμβάνεις 1,5% στις δημοσκοπήσεις, αντιμετωπίζεις άμεσο πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης, δεν είσαι σε θέση να θέτεις μεγαλομανείς όρους, αγνοώντας μάλιστα τις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Όταν φτάνεις από το 6,6% των Ευρωεκλογών του 2014 στο 1,5%, θα πρέπει να προβληματιστείς πολύ σοβαρά για το τι έκανες λάθος, όχι να συνεχίσεις να αναπαράγεις καραμέλες περί «δεν έχουμε σχέση με το παλιό» κτλ.

Όπως και να έχει, το ερώτημα πια αφορά τους βουλευτές του Ποταμιού. Θα χορέψουν μαζί με τον Σταύρο μέχρι τέλους τον χορό του Ζαλόγγου ή θα επιχειρήσουν να διασωθούν συμμετέχοντας σε άλλα σχήματα;