Η τιμητική αποστρατεία των βετεράνων το επόμενο βήμα για το ΠΑΣΟΚ, όχι η επανάπαυση

8.9.16


Μπορεί το Ποτάμι να είναι ο μεγάλος χαμένος του ναυαγίου των συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να επαναπαυτούν, μιας και σύντομα θα παίζουν μόνοι τους στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να νιώθει πλέον όλο και πιο άνετα στο πλευρό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και να χτίζει τους δικούς του μηχανισμού στην κρατική μηχανή, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανεβάσει στροφές για να εξασφαλίσει την ουσιαστική παρουσία του στα πολιτικά πράγματα.

Ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων που επέλεξαν του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει με τη γερουσία του κόμματος στη βιτρίνα, δεν μπορεί να γίνει με το υψωμένο δάχτυλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την αντι-ΣΥΡΙΖΑ λύσσα του Ανδρέα Λοβέρδου και με τη ραθυμία διαφόρων «αρχαίων» κοινοβουλευτικών. Κανείς δεν θα αγωνιστεί στις επόμενες εκλογές για να βγουν βουλευτές ξανά οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Αντιλαμβάνομαι ότι σε προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο οι αποφάσεις αυτές είναι άχαρες και δύσκολες αλλά ακόμα πιο δύσκολα περνάνε και οι πολίτες που νιώθουν πολιτικά άστεγοι. Εξάλλου, η εμμονή του ΠΑΣΟΚ σε φθαρμένα πρόσωπα γέννησε κατά καιρούς τις ΔΗΜΑΡ και τα Ποτάμια...