Ιστορική ξεφτίλα για την ελληνική επιχειρηματική ελίτ το δράμα των εργαζομένων του Mega

15.9.16


Όλα δείχνουν ότι η Μαρία Σαράφογλου εκφώνησε χθες το τελευταίο δελτίο ειδήσεων στην ιστορία του Mega, του πιο σημαντικού τηλεοπτικού σταθμού στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

Έχουν ήδη γραφτεί πολλά για το θέμα, ειδικά από τη στιγμή που το κλείσιμο του Mega συνδέθηκε με την πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, παρόλο που δεν σχετίζεται και φοβερά. Το Mega θα έκλεινε έτσι κι αλλιώς, κυρίως γιατί οι μέτοχοι του δεν «καίγονται» να το κρατήσουν στη ζωή.

Θέλω να πω μονάχα κάτι τελευταίο. Το Mega ανήκει στις οικογένειες Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη, κοινώς στις 3 από τις πλέον ισχυρές οικογένειες της Ελλάδας. Το να αρνούνται αυτές οι τρεις οικογένειες να τα βρουν μεταξύ τους ώστε να πληρωθούν τουλάχιστον τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του σταθμού συνιστά ιστορική ξεφτίλα για την ελληνική επιχειρηματική ελίτ.

Είναι ντροπή το να μην έχει να φάει ένας καμεραμάν επειδή ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης και ο Μπόμπολας έχουν πλέον διαφορετικές προτεραιότητες και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, έστω και για το κλείσιμο του σταθμού.

Δικό τους είναι το Mega, ας το κάνουν ό,τι θέλουν. Ας πληρώσουν όμως πρώτα τα μεροκάματα που χρωστάνε, το οφειλόμενο ποσό είναι τόσο μικρό που θα παρατηρήσουν μετά από χρόνια την όποια μεταβολή στις αμύθητες περιουσίες τους...