Νεοελληνικό success story: Καταπατημένα 8 στα 10 ακίνητα του Δημοσίου στην Αττική

20.9.16

Πηγή: Ημερησία
Στα «χέρια» καταπατητών βρίσκονται οκτώ στα δέκα ακίνητα του Δημοσίου στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης είναι καταπατημένα και αποτελούν «Μήλον της Εριδος» μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και εκατοντάδων πολιτών.

Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή της Ν.Δ. Ευάγ. Μπασιάκου, αποκαλύπτουν το χάος που επικρατεί σε όλη χώρα με τις καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσίασε κ. Αλεξιάδης ο εντοπισμός και η προστασία των καταπατημένων και ανταλλάξιμων κτημάτων πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Περιουσίας, το έργο των οποίων είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω ελλιπούς στελέχωσης και τεχνικών μέσων, ενώ εντείνεται και από το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λήψη των μέτρων προστασίας.

Το φαινόμενο της καταπάτησης Δημόσιας Περιουσίας είναι τόσο παλιό όσο η Δημόσια Περιουσία.
Οι καταπατητές των δημοσίων ακινήτων, εμφανίζονται στην εφορία και στα δικαστήρια ως νόμιμοι ιδιοκτήτες των ακινήτων, με τίτλους ιδιοκτησίας που είτε δημιούργησαν οι ίδιοι ή δικαιοπάροχοί τους ή έχουν τίτλους που δημιούργησαν απώτατοι καταπατητές μετά το 1884!

Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Μαρίας Βουργάνα στην Ημερησία.

Αναρωτιέμαι αν και για το συγκεκριμένο πρόβλημα ευθύνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι Εβραίοι, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε αλλά κι αν θα λυθεί με την είσπραξη των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων...