Γιατί το σύστημα προβάλει τόσο πολύ την «αντισυστημική» ιέρεια της δραχμής;

25.10.16


Αδυνατώ να καταλάβω γιατί MME και δημοσιογράφοι που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας προσφέρουν άφθονο μιντιακό «χώρο» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήθως δίχως να διατυπώνουν την παραμικρή ένσταση στα κηρύγματα μίσους της.

Σήμερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μεν επικεφαλής του δραχμικού κόμματος που η ίδια ίδρυσε αλλά κυρίως φέρει την ιδιότητα της αποτυχημένης πολιτεύτριας των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Κανένα επιχείρημα περί «αναλογικής» εκπροσώπησης όλων των πολιτικών τάσεων δεν συνηγορεί υπέρ της τόσης προβολής μιας αρχηγού ενός ακραίου εξωκοινοβουλευτικού σχηματισμού.

Γιατί λοιπόν στις οθόνες μας εμφανίζεται τόσο συχνά η συγκεκριμένη «αντισυστημική» κυρία; Γιατί κάθε υβριστική δήλωση της ή κάθε tweet της αναπαράγεται με πηχυαίους τίτλους; Θυμίζω ότι με τον ίδιο «αντισυστημικό» τρόπο νομιμοποιήθηκαν και κανονικοποιήθηκαν οι ανερμάτιστες προτάσεις του κάθε Βαρουφάκη και του κάθε Κατρούγκαλου, οδηγώντας τη χώρα στο χάος και την καταστροφή του καλοκαιριού του 2015.

Ποιοι και γιατί παίζουν με τη φωτιά;