Τουλάχιστον οι προηγούμενοι όταν ξεφτιλίζονταν, καμιά φορά παραιτούνταν

27.10.16


Υποθέτω ότι οι τακτικοί αναγνώστες της Παραπολιτικής αντιλαμβάνονται ότι για εμάς μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον εκτρωματικό νόμο Παππά, καθώς από από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τα κραυγαλέα ζητήματα συνταγματικότητας που προέκυπταν.

Αυτό που είναι όμως αληθινά εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει ήδη απαιτηθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού. Ο Νίκος Παππάς ταυτίστηκε με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, κανιβάλισε οποιαδήποτε φωνή τολμούσε να αναδείξει τα προβλήματα που προέκυπταν και χθεσινές εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν.

Το ότι δεν παραιτείται, δείχνοντας μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνει καν γιατί θα έπρεπε να το πράξει, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πάθος της ομάδας Τσίπρα για τη νομή της εξουσίας, πόσο μη πρόθυμοι είναι να αφήσουν αυτό που η Ιστορία αναπάντεχα τους προσέφερε.

Μιας και το καλάμι είναι όμως το πιο ατίθασο ζώο που μπορεί κανείς να κανιβαλίσει, το ερώτημα δεν είναι πότε θα πέσουν αλλά πόσο κρότο θα κάνει η νομοτελειακή πτώση τους.