Ο εθνολαϊκισμός της Ν.Δ στη Θράκη και η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη

17.12.16


Η Παραπολιτική είναι ένα μέσο που ενεργά προωθεί και πιστεύει στην ομαλή συνύπαρξη Ελλάδας και Τουρκίας σε τούτη την πανέμορφη γειτονιά του κόσμου, γι' αυτό και επιχειρεί τακτικά να πολεμήσει τον εθνικισμό από όπου κι αν προέρχεται, όπως κι αν εκφράζεται.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άρθρο του Γιάννη Λασκαράκη, εκδότη της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» του Έβρου στη Μεταρρύθμιση, με αφορμή δυο πρόσφατες εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη.

Να ένα απόσπασμα:
Γεγονός είναι ότι με κάτι τέτοια  η Νέα Δημοκρατία δεν θα ξεφύγει ποτέ από τις εθνολαϊκιστικές καταβολές της και δεν πρόκειται ποτέ να εκφράσει τον χώρο του Κέντρου, απογοητεύοντας όσους είχαν ελπίσει ότι εξελίσσεται σε δύναμη μεταρρυθμιστική και αντιεθνικιστική.  Θα περιμένουμε πάντως τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει για την Θράκη. Να μας παρουσιάσει την επίσημη θέση του κόμματός του  για  τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε μια περιοχή με όλα τα μέσα μεταφοράς, δίπλα στα 20 εκατομμύρια καταναλωτών της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης. Να μας μιλήσει  για την ανάπτυξη του τουρισμού και το ζωντάνεμα της αγοράς που ζει η Περιφέρειά μας από τους Τούρκους επισκέπτες, αλλά και για το μοναδικό πλεονέκτημα της Θράκης  να έχει  χερσαία σύνορα με την Ε.Ε. και να φθάνει κάποιος οδικώς εδώ από όλη την Ευρώπη χωρίς παρεμβολή χωρών που δεν είναι μέλη της Ενωμένης Ευρώπης.   Γιατί με τις κινδυνολογίες του υπουργού  επενδύσεις δεν θα γίνουν, όσες (αχρείαστες) διακομματικές επιτροπές και να φτιάξει. Το μόνο που θα συμβεί είναι να πάρει μερικά ψηφαλάκια από  τους «τουρκοφάγους» και τους ακροδεξιούς.  Η ανάπτυξη της Θράκης θα έρθει μόνο με ‘ένα τρόπο. Τον αντίθετο από αυτόν που προπαγανδίζει ο κ. Στυλιανίδης: Να μην κλειστούμε στη μια όχθη του Έβρου. Να ανοίξουν οι ορίζοντες προς κάθε κατεύθυνση, να πέσουν τα τείχη της μισαλλοδοξίας. Να αξιοποιήσουμε και όχι να καταργήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.