Ατόπημα Λεβέντη στο Κυπριακό: Παραβίασε το διπλωματικό απόρρητο και αποκάλυψε τι του είπε ο Τσίπρας για τον Αναστασιάδη (video)

10.1.17


Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες και με τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος όμως για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι προσεγγίζει την Πολιτική με όρους τηλεοπτικού καφενείου.

Λίγες ώρες μετά, καλεσμένος στα τηλεπεράθυρα του Άκη Παυλόπουλου, ο κ. Λεβέντης παραβίασε κάθε έννοια εμπιστευτικότητας και διπλωματικής σοβαρότητας, παραθέτοντας αναλυτικές πληροφορίες για τα όσα του μετέφερε ο πρωθυπουργός από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποδεχθεί μια μορφή εκ περιτροπής προεδρίας (2/3  Ελληνοκύπριος. 1/3 Τουρκοκύπριος) ενώ στη συνέχεια περιέγραψε αναλυτικά και κάποιες υποχωρήσεις της τουρκικής πλευράς!


Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε διαψεύσει επίσημα τον κ. Λεβέντη και το Μέγαρο Μαξίμου θα είχε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τον καλέσει ξανά σε καμία εμπιστευτική συνάντηση.

Ελπίζω κάτι τέτοιο να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες, έστω άτυπα. Διαφορετικά, θα μπω στον πειρασμό να πιστέψω ότι ξανά κάποιοι αναζητούν έναν...λαγό που θα τινάξει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα...