Παρά τη λαϊκίστικη στροφή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν κερδίζει τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ

20.3.17


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύθηκε χθες στο Πρώτο Θέμα, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, καθώς αγγίζει μόλις το 33,3% αλλά παρ' όλα αυτά δεν διαπιστώνεται κάποια ιδιαίτερη ροή προς τον όμορο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εδώ και αρκετούς μήνες, στο βωμό του επαναπατρισμού παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν υιοθετήσει μια επιθετική παλαιοκομματικού τύπου στρατηγική του "όχι σε όλα", ξορκίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέας Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καμία δημοσκόπηση δεν δικαιώνει αυτή τη στρατηγική επιλογή της Φώφης Γεννηματά ενώ πολύ σπάνια το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σημαντικά υψηλότερο από το 6,28% που έλαβε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, παρά την επίσημη επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την απορρόφηση βουλευτών του Ποταμιού.

Όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να διεκδικεί την εξουσία. Τώρα που συμβαίνει το αντίθετο, στη Χαριλάου Τρικούπη πανηγυρίζουν στα σοβαρά για το ότι που και που τσιμπάνε μισή μονάδα στις δημοσκοπήσεις;