Οι μικρές μεταβολές των ποσοστών ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού καθιστούν αναγκαία την ένωση τους

27.6.17



Τους τελευταίους μήνες, στις δημοσκοπήσεις όλων των εταιριών, τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και του Ποταμιού παραμένουν λίγο-πολύ σταθερά, πολύ σπάνια παρατηρείται κάποια μεταβολή και ποτέ μεγαλύτερη της 1 μονάδας.

Το ΠΑΣΟΚ κινείται γύρω από το 6%, πέφτοντας πότε στο 5,5% και σπανιότερα αγγίζοντας το 7% ενώ έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που το Ποτάμι έδειχνε ικανό να μπει στη Βουλή, το ποσοστό του κινείται κυρίως στα πέριξ του 1,5%.

Μιας και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο το περιβόητο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τους διορισμένους συνέδρους, καλό είναι να αναλογιστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον προοδευτικό χώρο για το ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές του.

Αυτή τη στιγμή, μια έντιμη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα ολοκλήρωνε οριστικά τη φλύαρη και ανούσια συζήτηση περί ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, θα δημιουργούσε μια μεγάλη Κ.Ο στη Βουλή (αλλά και στην Ευρωβουλή) και θα έθετε τα θεμέλια για ένα κόμμα που θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα διψήφιο ποσοστό στις επόμενες κάλπες.

Δεν υπάρχουν σήμερα σημαντικές ιδεολογικές διαφορές που να δικαιολογούν τη μη συνεργασία των δυο κομμάτων. Υπάρχουν μόνο τεράστια εγώ και τεράστιο πάθος για τις καρέκλες, κυρίως από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των καθεστωτικών δεινοσαύρων της. Ήρθε η ώρα όμως για αληθινές υπερβάσεις...