Τώρα που όλα είναι στον αέρα, ας γίνουν αυτά τα 2 βήματα για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

21.9.17



Η δήλωση αδυναμίας της Vodafone να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των εκλογών της Κεντροαριστεράς τινάζει προς το παρόν τα πράγματα στον αέρα, ευτυχώς για λόγους τεχνικούς κι όχι πολιτικούς.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν όλοι στην καθιέρωση της εξ αποστάσεως, φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να σταθούν κάλπες χωρίς την ηλεκτρονική εξακρίβωση των στοιχείων όσων προσέρχονται, έτσι ώστε να μην μπορούν να ψηφίσει κάποιος πολλές φορές σε διαφορά εκλογικά τμήματα.

Ίσως λοιπόν, αν τελικά προκύψει μια ευχέρεια χρόνου, να υπάρξει η δυνατότητα να σκεφτούν ξανά οι υποψήφιοι τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον δρόμο προς την ίδρυση του νέου φορέα, μιας και μέχρι σήμερα το κλίμα μεταξύ τους δεν είναι και τόσο καλό.

Τα δυο βήματα που προτείνει η Παραπολιτική:

1. Διασφάλιση της ενότητας. Το ότι όλοι διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος με κανέναν τρόπο δεν εξασφαλίζει ότι θα είναι όλοι μαζί και την επόμενη μέρα. Ας γίνει μια πρώτη μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία όλων των ψηφοφόρων, να καταθέσουν τις πολιτικές απόψεις του, κάπως να σταματήσουν οι παράλληλοι μονόλογοι. Κάτι που θα δείχνει ότι υπάρχει διάθεση υπέρβασης των πολλών προσωπικών διαφορών.

2. Προεγγραφή όσων επιθυμούν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως. Νομίζω ότι αν οι εκλογικοί κατάλογοι όσων επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά κλείσουν αρκετά νωρίτερα από την πρώτη Κυριακή (ίσως και ένα μήνα πριν), τότε να είναι πολύ πιο εύκολη τεχνικά η ταυτοποίηση τους. Μην κοροϊδευόμαστε, δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν εκατομμύρια Έλληνες εξ αποστάσεως. Μερικές χιλιάδες θα ψηφίσουν κι όσο νωρίτερα τους ξέρουμε, τόσο πιο πρακτικές και ρεαλιστικές θα είναι οι τεχνικές λύσεις που θα δοθούν.