Ελπίζω να μην πιστεύουν πράγματι στη Ν.Δ ότι προηγούνται με 14 μονάδες...

23.9.17


Υπάρχει μια δημοσκόπηση της Metron Analysis σήμερα στα ΝΕΑ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με 14 μονάδες και αγγίζει την αυτοδυναμία με 36,7%.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η δημοσκόπηση είναι στημένη, ούτε είμαι σε θέση να αμφισβητήσω τη μεθοδολογία της έρευνας. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις συνήθως δεν πέφτουν έξω από δόλο αλλά λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού. Έστω λοιπόν ότι υπάρχει πράγματι μια τέτοια δημοσκόπηση που δίνει ένα τόσο μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Αν στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι πράγματι προηγούνται τόσο πολύ, κοιμούνται τον ύπνο του δίκαιου. Όποιος ζει στη χώρα και δεν είναι κλεισμένος στην προσωπική του φούσκα στα social media, δεν μπορεί να διαπιστώνει ότι υπαρκτή σταθεροποίηση της οικονομίας δημιουργεί κάποιου τύπου ευφορία στους πολίτες.

Όποιος κινείται στην αγορά, δεν μπορεί παρά να ακούει διαρκώς ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές κι ότι καλώς ή κακώς, ο Τσίπρας «κάνει την δουλίτσα». Δεν μπορεί επίσης παρά να ακούει ότι «καλώς ο Κυριάκος αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ΝΔ», συνήθως με ένα συνοδευτικό σχόλιο «δεν αντέχουμε άλλο την υστερία και τη γκρίνια του Άδωνι».

Χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κομπλιμέντο ή στήριξη στον Τσίπρα, συνιστώ στους πάντες να μην τον υποτιμούν. Σήμερα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξαφάνισης του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα μοιάζει πλέον να είναι δεδομένη η ανάδειξη του σε έναν εκ των δυο βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος.