Να μην κερδίσουν τη μάχη οι πράσινοι δεινόσαυροι, ΝΑΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά

1.9.17


Όλο και απομακρύνεται τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο καθιέρωσης και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου σχήματος της Κεντροαριστεράς, μιας και όπως αναμενόταν οι δεινόσαυροι δίνουν μια ισχυρή, τεχνοφοβική μάχη οπισθοφυλακών.

Οι ίδιοι άνθρωποι που βασίζουν την ύπαρξη τους στους κομματικούς διαδρόμους επειδή μεταφέρουν μαζικά «τα κουκιά» τους τη μέρα των εκλογών, κουβαλώντας και τις 90χρονες γιαγιάδες τους, προβάλουν ως φοβερό επιχείρημα ότι κάποιος μπορεί να εγγράψει ηλεκτρονικά το...σόι του και να επιβάλει την άποψη του σε 5-6 ανθρώπους. Λες και υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί στο 100% η συνείδηση του ψηφοφόρου!

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό επιχείρημα εναντίον της αξιοπιστίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά σοβαρά επιχειρήματα εναντίον της αξιοπιστίας των χάρτινων ψηφοδελτίων και των...χιονισμένων κάλπεων. Κι ακόμα κι αν χρειάζονται 1-2 εβδομάδες παραπάνω για να είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, αξίζει προφανώς τον κόπο να περιμένουμε μέχρι τότε.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότερες εντάσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία διατυπώνονται από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά. Αν είναι πράγματι έτσι, το μαύρο στην κάλπη της αξίζει, είτε σε χάρτινο ψηφοδέλτιο, είτε ηλεκτρονικά.