Ο Τσίπρας ψηλώνει πολιτικά και συρρικνώνει την ατζέντα της Κεντροαριστεράς

11.10.17


Σημείωσα πριν ότι ένας εκ των νικητών της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί νομικής αναγνώρισης φύλου ήταν αναμφίβολα ο τολμηρός Σταύρος Θεοδωράκης. Υπήρξε όμως και ένας νικητής μεγαλύτερος από τους άλλους: ο Αλέξης Τσίπρας.

Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Αριστεράς που έλαβε την ανήκουστη απόφαση συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό θίασο του Πάνου Καμμένου. Ναι, είναι ο πρωθυπουργός που έφαγε το παραμύθι Βαρουφάκη περί περήφανης διαπραγμάτευσης και έσυρε τη χώρα σε μια τρομακτικά δαπανηρή περιπέτεια το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Είναι όμως και ο πρωθυπουργός του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός του εκσυγχρονισμού του πλαισίου για την απόδοση ιθαγένειας ώστε να θεραπευτούν τα προβλήματα που συνάντησε στο ΣτΕ ο νόμος Ραγκούση. Είναι ο πρωθυπουργός του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση φύλου. Πήγε μάλιστα στη Βουλή και συγκρούστηκε για όλα αυτά. Δεν κρύφτηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψηλώνει πολιτικά και θα ψηλώσει κι άλλο, ειδικά αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει στον δρόμο της...εξωγήινης αυτοκαταστροφής. Με τη σοσιαλδημοκρατία να αναζητά τον ιδεολογικό προσανατολισμό της εδώ και αρκετά χρόνια πια, ο Αλέξης Τσίπρας «συρρικώνει» την ατζέντα της Κεντροαριστεράς, καθώς πέρα από τα κοινωνικά ζητήματα, οι διαφοροποιήσεις σε άλλους τομείς είναι δύσκολα κατανοητές από τους πολίτες.

Γι' αυτό λοιπόν και η επόμενη μέρα των εσωτερικών διεργασιών στην Κεντροαριστερά θα πρέπει να βρει στην ηγεσία του χώρου μια ομάδα φρέσκων ανθρώπων με διάθεση να ψαχτούν, να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναμετρηθούν πολιτικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι μόνο με ένα διαρκές "όχι σε όλα" και ξεπερασμένα τσιτάτα.

Αν σώζεται η παρτίδα για την Κεντροαριστερά, σώζεται μόνο μέσα από σκληρή πολιτική δουλειά.