Τώρα θα κράζουμε την Τρόικα κι επειδή κυνηγάει τους μεγαλοτζαμπατζήδες;

29.10.17


Κοιτάζω και ξανακοιτάζω το πρωτοσέλιδο της Realnews αυτού του σαββατοκύριακου και αναρωτιέμαι πραγματικά αν ο ιστορικός του μέλλοντος θα κερδίζει αρκετά χρήματα από τη δουλειά του, ώστε να καλύπτει και τις δαπάνες ψυχιατρικής υποστήριξης που θα προκύψουν στη ζωή του.

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις! Περιγράφοντας την ίδια ακριβώς είδηση, η εφημερίδα και στοχοποιεί την Τρόικα («φιλέτα», «στο στόχαστρο», «στο σφυρί») και παράλληλα αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων/εκτάσεων/κατοικιών δεν εξυπηρετούν εδώ και χρόνια δάνεια άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Δηλαδή είναι...κακό; Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να διατηρήσουν τις περιουσίες τους σαν να μην τρέχει τίποτα; Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να κυνηγήσει το ελληνικό Δημόσιο τους μεγαλοτζαμπατζήδες που ζουν ζωή χαρισμένη με τα...λεφτά μας;

Και κάτι τελευταίο στη συζήτηση περί πλειστηριασμών: τα ακίνητα δεν θα τα αγοράσει προσωπικά η Βελκουλέσκου ή ο Τόμσεν. Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα τα αγοράσουν με νόμιμες διαδικασίες, κυρίως από την Ελλάδα.

Είναι άλλο να ζητά κανείς να μπουν κανόνες ή να δοθεί η δυνατότητα σε όσους απέτυχαν με...τίμιο τρόπο να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία κι άλλο γενικά και αόριστα να δαιμονοποιείται κάθε πλειστηριασμός.

Όχι μόνο δεν είναι κακό που θα προηγηθούν οι πλειστηριασμοί «φιλέτων» αλλά είναι και κοινωνικά δίκαιο: πρώτα πρέπει να πληρώσουν το κόστος οι συνειδητοί τζαμπατζήδες με τα μαύρα εκατομμύρια και μετά τα μικρά ψάρια.