Το πρόβλημα με τη δήλωση Πολάκη είναι αυτό που λέει ο ίδιος ο Πολάκης: Είναι για τα καφενεία

15.10.18


Παρακολουθώ από χθες το σάλο που έχει ξεσπάσει με μια ακόμα δήλωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος συνεχίζει να επιτελεί με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του Μένιου Κουτσόγιωργα που του έχει αναθέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Παύλος Πολάκης είπε ότι για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει κάποιους στη φυλακή, κάτι που επαναλαμβάνει συχνά σε διάφορες παραλλαγές, κυρίως όταν τσακώνεται με τον ομόλογο του στη Νέα Δημοκρατία Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος του επιστρέφει ακριβώς τις ίδιες απειλές.


Από τα διάφορα που ακούστηκαν, ξεχώρισα αυτό που είπε ο ίδιος ο Πολάκης, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ότι δηλαδή δεν είπε «τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η Ελλάδα στα καφενεία». Είναι κάπως τρομακτικό ότι αξίζει να διευκρινιστεί εν έτει 2018 μ.Χ ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές οφείλουν να μην εκφράζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως οι θαμώνες των καφενείων. Δεν είναι κακό να αφουγκράζεσαι την κοινή γνώμη, κακό είναι να παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι ένας υπουργός οφείλει να εκφράζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Δεν έχω πάντως ελπίδες ότι ο κ. Πολάκης θα αρχίσει να μετράει καλύτερα τις κουβέντες του. Γι' αυτό και από αυτή την ιστορία κυρίως κρατάω αυτό που ο ίδιος επισημαίνει, ότι μεταφέρει αυτά που λέγονται στα καφενεία. Μια τέτοια παραδοχή περιγράφει και το πόσο σοβαρά θέλει ο ίδιος να τον παίρνουμε.