Πολιτικά ουδέτερο γεγονός το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

15.11.18

Χθες το πρωί, έγινε γνωστό ότι η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος ερευνά τους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη, μελών της οικογένειας του και μελών του υπουργικού συμβουλίου του.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, πρόκειται για ένα πολιτικά ουδέτερο γεγονός που ιδανικά θα έπρεπε να μην έχει γίνει γνωστό στα ΜΜΕ -με έναν επιπλέον σεβασμό στο πρόσωπο του (κάθε) πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Το άνοιγμα λογαριασμών ενός προσώπου δεν σημαίνει από μόνο του απολύτως τίποτα. Δεν αποτελεί καν ένδειξη ενοχής. Ο Κώστας Σημίτης δεν κατηγορείται για κάτι αυτή τη στιγμή και δεν του ζητάει κανείς να απολογηθεί για κάτι.

Κατά συνέπεια, είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι στήνουν ένα πάρτι ανθρωποφαγίας πάνω στο όνομα του αλλά εξίσου εκτός τόπου και χρόνου όσοι τον αποθεώνουν και τονίζουν τα πολλά επιτεύγματα της πρωθυπουργίας του. Το ότι είναι στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος δεν σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του Σημίτη δεν είναι καθαροί αλλά και το ότι π.χ έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του.

Έχει πραγματικά χαθεί η μπάλα κι ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει η μεγάλη προεκλογική πόλωση...