Η Ελλάδα δεν αντέχει να μην έχει υπουργό Εξωτερικών και να έχει υπουργό Άμυνας τον Καμμένο

7.1.19



Από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, η χώρα δεν διαθέτει υπουργό Εξωτερικών πλήρους απασχόλησης ενώ το τιμόνι της Εθνικής Άμυνας εξακολουθεί να κρατά ένας διαχρονικός πολιτικός πραματευτής της λούμπεν ψεκασμένης Ακροδεξιάς.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των αναλυτών εκτιμούν ότι το 2019 θα είναι χρονιά ωρίμανσης των γεωπολιτικών αλλαγών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα περιορισμού της ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ελληνική πολιτική κρίση των τελευταίων εβδομάδων ελάχιστα σχετίζεται με τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις του 2019. Αντιθέτως, σχετίζεται με εσωτερικές έριδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που δεν αφορούν κανέναν πέρα από όσους από το 2015 και μετά απολαμβάνουν την εξουσία -με διάφορους τρόπους.

Πρέπει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει τις αποφάσεις του, όποιες κι αν είναι τελικά αυτές. Μια χώρα με τους προβληματικούς θεσμούς αλλά και τους προβληματικούς γείτονες της Ελλάδας δεν αντέχει να σέρνεται με αυτόν τον τρόπο για καιρό.