Ο υπαρκτός κίνδυνος της Ακροδεξιάς ως ένας πολύτιμος μπαμπούλας για μια τυχοδιωκτική Αριστερά

26.2.19


Η Παραπολιτική σας έχει προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές και κυρίως προς τις Ευρωεκλογές θα είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη.

Ο σχεδιασμός αυτός διαφαίνεται πλέον στην πλήρη έκταση του, κυρίως στη χάρη φοβερή επικοινωνιακή δύναμη της κυβέρνησης η οποία έχει καταφέρει να κρύψει την οφθαλμοφανή αλήθεια, ότι δηλαδή συνεχίζει να κυβερνά κανονικά με την Ακροδεξιά με εξαίρεση τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Η σημερινή προσωπική δήλωση του πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της επιφανειακής προσέγγισης της σημερινής τυχοδιωκτικής Αριστεράς απέναντι στον πράγματι αληθινό κίνδυνο της Ακροδεξιας. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί στην ΚΕ να απευθύνει ένα κάλεσμα για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των ευρωεκλογών η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς με ο,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και να αντιμετωπιστούν οι χειρότερες νεοφιλελεύθερες επιλογές.
Ούτε πολλά λόγια, ούτε τίποτα αληθινά βαθύ και φυσικά καμία αυτοκριτική για το τετραετές βαλς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μονάχα ένα συνδικαλιστικό «έλατε όλοι προοδευτικοί εδώ να πάμε απέναντι στην Ακροδεξιά». Κάπως έτσι θα καταλήξουμε σε ένα ευρωψηφοδέλτιο με κεντροαριστερούς πρόθυμους που στο τέλος θα δουν την Έλενα Κουντουρά να εκλέγεται αντί γι' αυτούς.

Ο τόσο ωμός κυνισμός στο τέλος θα λειτουργήσει απόλυτα υπέρ της Ακροδεξιάς, παρά τα όσα πρόσκαιρα οφέλη αποκομίσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε το.